News

NWO-Vidi subsidie voor Wim Noorduin

Published on June 1, 2018
Category Self-Organizing Matter

AMOLF-groepsleider Wim Noorduin is een van de 86 onderzoekers die een Vidi-financiering van NWO van 800.000 euro ontvangen. Met deze Vidi-financiering kan Noorduin zijn onderzoek naar  veelzijdige kristalgroei voor functionele materialen verder uitbouwen.

Materialen in topvorm
Het opbouwen van functionele materialen vereist controle over vormgeving én chemische samenstelling. Om deze eisen van elkaar te ontkoppelen wordt een nieuwe twee-staps methode ontwikkeld. Eerst wordt de mineralisatie van zouten gestuurd in voorgeprogrammeerde vormen. Vervolgens wordt de chemische samenstelling naar wens veranderd, waarbij de eerder opgebouwde vorm behouden blijft.

Vernieuwingsimpuls
Vidi is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met de Veni- en Vici-beurzen deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Binnen de Vernieuwingsimpuls zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Meer informatie over de Vidi-beurzen op de website van NWO.