News

EPS QEOD Research into the Science of Light Prize voor Albert Polman

Published on November 14, 2016
Category Photonic Materials

albert-polman-2017lowres
De Quantum Electronics and Optics Division (QEOD) van de European Physical Society (EPS) heeft de Research into the Science of Light 2017 toegekend aan AMOLF groepsleider Albert Polman. Hij ontvangt de prijs voor “het beheersen en manipuleren van licht op de nanoschaal en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in optische circuits op de nanoschaal, photovoltaics en superresolutie imaging. De prijs wordt in januari 2017 uitgereikt tijdens de 6th International Topical Meeting on Nanophotonics and Metamaterials (Nanometa) in Seefeld, Oostenrijk.

De EPS QEOD Research into the Science of Light Prize wordt iedere twee jaar toegekend aan een of meerdere onderzoekers en is een erkenning voor wetenschappelijke excellentie van recent onderzoek op het gebied van de optica. Het onderzoek moet voor een belangrijk deel in Europa of in samenwerking met Europese onderzoekers zijn gedaan. De prijs van 2000 euro kan worden toegekend voor zowel fundamenteel als toegepast onderzoek.

Meer informatie over EPS en de prijs: http://qeod.epsdivisions.org/QEOD%20Prizes/research-into-the-science-of-light-prizes
Meer informatie over Albert Polman: https://amolf.nl/people/albert-polman, www.erbium.nl, www.lmpv.nl