Werken bij AMOLF

ENG | NL

Zoek je een inhoudelijk uitdagende baan in een multidisciplinaire, collegiale omgeving? AMOLF heeft regelmatig vacatures voor postdocs, promovendi, technici en stagiairs.

Bekijk het vacatureoverzicht

Waarom AMOLF?

Voor jonge onderzoekers is AMOLF een uitstekende start. Je werkt aan grensverleggend maatschappelijk relevant wetenschappelijk onderzoek. We zijn een kleinschalig instituut met verschillende disciplines in huis en een hechte sociale structuur. Je kunt dus rekenen op inspirerende ontmoetingen. Voor je onderzoek kun je gebruikmaken van state-of-the-art laboratoria en intensieve technische ondersteuning. Er wordt fors in je geïnvesteerd, zowel in de vorm van training on the job als met toegespitste cursussen (presenteren van resultaten, wetenschappelijk schrijven, valorisatie van onderzoek etc.).

Ongeveer de helft van promovendi en postdocs stromen na hun tijdelijke verblijf bij AMOLF door naar posities in de academische wereld in of buiten Nederland. De andere helft komt goed terecht bij bedrijven, adviesbureaus of overheidsinstellingen.

Wat voor onderzoekers geldt, geldt ook voor degenen die in ondersteunende functies bij AMOLF werken: technisch, administratief of anderszins. Je werkt in een dynamische, collegiale omgeving en er wordt bewust geïnvesteerd in je professionele ontplooiing.

Bekijk het vacatureoverzicht

Wat is AMOLF?

AMOLF is een wetenschappelijk instituut waar excellent onderzoek wordt gedaan, en het is een gebouw met een geweldige infrastructuur. AMOLF is ook een plek waar mensen zich bij elkaar betrokken voelen. In het laatste evaluatierapport noemde de commissie dit ‘the magic of AMOLF’.  De video ‘Life at AMOLF’ laat de interactie tussen mensen zien aan de hand van objecten die hen verbinden. Wil je ons bezoeken? Stuur een email naar info@amolf.nl.

‘De collegiale cultuur is indrukwekkend. En effectief, want juist als mensen met een verschillende achtergrond intensief met elkaar optrekken gebeuren de interessantste dingen.’

Andrea Alu, associate professor University of Austin, Texas, deed een sabbatical bij AMOLF

De sollicitatieprocedure

  • Je kunt solliciteren via de sollicitatieknop onder de vacaturetekst.
  • Op je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging.
  • Sollicitaties voor wetenschappelijke posities worden door meerdere wetenschappelijk groepsleiders bekeken.
  • Heb je gesolliciteerd op een wetenschappelijke functie en word je uitgenodigd, dan organiseren we een dagprogramma voor je. Tijdens deze dag spreek je met verschillende wetenschappers, geef je een presentatie over je recente werk of eindscriptie en krijg je een rondleiding door de experimenteerruimtes. Reis- en verblijfskosten worden vergoed.
  • Binnen enkele dagen na je bezoek hoor je of je een aanbod krijgt.

Als je vragen hebt over werken bij AMOLF, neem dan contact op met personnel@amolf.nl

Bekijk het vacatureoverzicht

Kom je uit het buitenland?

Word je onze nieuwe collega en kom je uit het buitenland, dan helpt AMOLF jou en je eventuele partner of gezin om woonruimte te vinden in Amsterdam. We ondersteunen je bij het aanvragen van verblijfsdocumenten, een zorgverzekering en eventuele andere administratieve verplichtingen. Ook hebben we een regeling voor het vergoeden van verhuiskosten.

Meer weten over wonen en werken in Amsterdam? Bezoek de website van iamsterdam.com